95% minder kans op inbraak

Verlaag de kans inbraak in uw woning

De politie heeft voor Den Haag en de rest van Nederland tips verzameld om de kans op een inbraak tot 95% te kunnen verkleinen. Lees dit artikel om te achterhalen hoe inbrekers te werk gaan en wat je tegen hun methodes kunt ondernemen. De tips komen van de politie en zijn gecombineerd met die van een slotenmaker uit Den Haag. In dit blogartikel vind je nog meer manieren waarop inbrekers de woning proberen te betreden.

Raam of deur intrappen

Een raam inslaan is misschien wel één van de moeilijkste manieren van inbraak om je tegen te beveiligen, de meeste mensen willen immers niet achter tralies wonen. Gelukkig gooien de meeste inbrekers liever niet het raam in, ze zijn bang dat de buurt dit snel zal opmerken. De deuren vormen een belangrijk doelwit en vaak is dit een zwak onderdeel van de woning waar inbrekers gemakkelijk kunnen binnentreden. Om de deur te verstevigen is het verstandig om de deur te beveiligen met een extra slot, ook kun je een stevigere deur plaatsen.

Gaatje in het slot boren

Slotenmakers in Den Haag komen het vaak tegen: een inbreker die een gat in de deur of het slot heeft geboord. Veel mensen weten niet dat er sloten en deuren bestaan waar de inbreker bijna onmogelijk een gaatje in kan boren. Een ijzeren plaat in de deur maakt dit compleet onmogelijk. Laat je adviseren om het juiste slot en de juiste deur te laten plaatsen, waardoor je de kans op een inbraak kunt verkleinen.

Insluipen via ramen en deuren

Een inbreker komt het liefst binnen een woning waar de deur of het raam al open is. Om dit te voorkomen is het belangrijk om nooit te vergeten de deur op slot te doen en alle ramen te sluiten. Je moet dit ook doen wanneer je maar heel even weg bent! Laat een sleutel nooit in het slot zitten, met handige technieken kan een inbreker deze gemakkelijk pakken en de deur alsnog openen.

Een cilinder verwijderen

Vroeger beschikte alleen professionele slotenmakers over gereedschap om een cilinder te verwijderen, nu maken ook inbrekers gebruik van dit gereedschap. Gelukkig zijn slotenmakers in Den Haag en omgeving (maar ook in de andere grote steden) alweer een stap verder. Er bestaan tegenwoordig speciale sloten waardoor je tegen het verwijderen van een cilinder bent beveiligd.

Laat de woning checken en pas de tips toe

Laat een slotenmaker of ander professioneel beveiligingsbedrijf in Den Haag de woning controleren op zwakke plekken, zodat deze aangepakt kunnen worden. Professionals weten hoe inbrekers de woning betreden en kunnen jou hier dan ook het best tegen wapenen. Veel huizen zijn slecht beveiligd, in sommige gevallen is de kans op een inbraak daardoor tot 95% terug te dringen.

Leave a comment